Leefgroepenwerking

Leefgroepenwerking

Heb je al een diploma secundair onderwijs en wil je snel aan de slag als opvoeder of begeleider? Dan is Leefgroepenwerking iets voor jou! In deze gespecialiseerde Se-n-Se-opleiding (secundair na secundair) behaal je in één jaar het certificaat Leefgroepenwerking, waarmee je aan de slag kan als gekwalificeerd opvoed(st)er.

In de lessen maak je kennis met het werkveld, de verschillende doelgroepen en een moderne visie om te werken met kinderen en volwassenen met een beperking. Je leert groepen begeleiden en verkent hierbij je eigen sterktes. Ook je creativiteit en expressieve vaardigheden worden verder ontwikkeld.
Dat alles gebeurt niet alleen in de klas. Tijdens deze opleiding loop je ook veertien weken stage in de jeugd- en gehandicaptensector, waardoor je al je verworven kennis meteen kan toepassen. Projectdagen, getuigenissen en werkbezoeken vullen het praktische luik van de opleiding aan.

Deze opleiding is dus ideaal voor sociale en meevoelende studenten die zich in de zorg voor personen met een beperking willen inzetten. Zowel voor wie onmiddellijk aan het werk wil als voor wie wil verder studeren in de sociaalagogische sector is Leefgroepenwerking een goede keuze.

De opleiding is door de VDAB erkend voor werkzoekenden. Meer info over studeren via de VDAB vind je op www.vdab.be/opleidingen

Je kan deze opleiding volgen op de campus Guislain.

Extra informatie over de opleiding vind je hier. (pdf)

Instapdata
1 september en 1 februari

Folder:

Infomomenten

Meld je aan via de groene knop op de startpagina en kom naar een van onze infosessies!

Infosessies:
- opendeur 22 april 2023
- infomiddag 28 juni 2023
- online infomoment op 21 augustus 2023

Intake gesprek:
- op 4 juli 2023 vanaf 9u
- op 24 augustus vanaf 9u

Alle infosessies vinden plaats op campus Guislain.
Aanmelden op voorhand is noodzakelijk. Na het volgen van een infosessie kan je je inschrijven.

Lessentabel

Algemene Vakken
Godsdienst2u
Nederlands2u
Specifiek Gedeelte18u
Psychologie en communicatieve vaardigheden
Orthopedagogiek
Expressie en animatie
Zorgkunde en integratie
Stage14u
TOTAAL36u