Thuis- en Bejaardenzorg

BSO Zevende jaar

Thuis- en Bejaardenzorg

Heb je een groot hart voor ouderen en wil je na het zesde jaar in het secundair onderwijs graag een gespecialiseerde opleiding volgen, kies dan voor een zevende jaar Thuis- en bejaardenzorg!

Deze opleiding dompelt je onder in de leefwereld van de oudere zorgvrager, zowel binnen de residentiële zorgverlening als in de thuiszorg. Tijdens de stages in woon-zorgcentra en de thuiszorg kun je je theoretische kennis onmiddellijk toepassen in de praktijk.

In het zevende jaar Thuis- en bejaardenzorg krijg je naast de algemene vakken ook beroepsgerichte vakken. Hierin wordt de leerinhoud geïntegreerd aangeboden: uitstappen, gastsprekers en workshops zorgen voor afwisseling in het programma.

Na deze opleiding kan je onmiddellijk aan de slag als zorgkundige op de arbeidsmarkt. De zorgsector kampt met een personeelstekort, waardoor deze opleiding een grote werkzekerheid biedt. Je behaalt ook het diploma secundair onderwijs, dat je toegang geeft tot alle opleidingen hoger onderwijs en tot de Se-n-se opleidingen binnen TSO.  Thuis- en bejaardenzorg is bovendien een goede basisopleiding om daarna Verpleegkunde te studeren!  

Zorgkundige Duaal

Naast de ‘gewone’ opleiding Thuis- en Bejaardenzorg/Zorgkundige, een opleiding waarin les- en stageweken elkaar afwisselen, kan je vanaf 1 september ook het duale traject volgen op IVV: Zorgkundige Duaal.
Dit betekent dat je als student twee dagen per week naar school gaat en drie dagen gaat werken. Het eerste deel van het schooljaar werk je in een woon- en zorgcentrum, in het twee deel ga je werken in de gezinszorg. De mentor op de werkvloer is, naast de trajectbegeleider en het leerkrachtenteam, een belangrijke schakel in deze opleiding. Op het einde van het schooljaar behaal je naast het diploma secundair onderwijs de beroepskwalificatie Zorgkundige.

 

Extra informatie over de opleidingen vind je hier. (pdf)

Infomomenten

Zorgkundige Duaal
- 1 juli 2020 om 9 uur
- 25 augustus 2020 om 9 uur

Je kan je aanmelden voor één van deze infomomenten door te mailen naar zorgkundige.duaal@ivv-gent.be.

Nadat je een infomoment hebt bijgewoond, volgt er nog een individueel intakegesprek

Deze infomomenten zijn bedoeld voor wie de duale opleiding wil volgen.

Wie interesse heeft in Thuis- en bejaardenzorg in het reguliere traject kan op het opendeurmoment 26 juni 2020 terecht.

Lessentabel

Algemene Vorming
Godsdienst2u
PAV4u
Frans2u
LO2u
Expressie2u
Beroepsgerichte Vorming
Zorg en welzijn4u
(Ped)agogisch handelen4u
Indirecte Zorg2u
Masterclass2u
Stage12u
TOTAAL36u