Thuis- en Bejaardenzorg / Verzorgende- Zorgkundige duaal

BSO Zevende jaar

Thuis- en Bejaardenzorg / Verzorgende- Zorgkundige duaal

Heb je een groot hart voor ouderen en wil je na het zesde jaar in het secundair onderwijs graag een gespecialiseerde opleiding volgen, kies dan voor een zevende jaar Thuis- en bejaardenzorg!

Deze opleiding dompelt je onder in de leefwereld van de oudere zorgvrager, zowel binnen de residentiële zorgverlening als in de thuiszorg. Tijdens de stages in woon-zorgcentra en de thuiszorg kun je je theoretische kennis onmiddellijk toepassen in de praktijk.

In het zevende jaar Thuis- en bejaardenzorg krijg je naast de algemene vakken ook beroepsgerichte vakken. Hierin wordt de leerinhoud geïntegreerd aangeboden: uitstappen, gastsprekers en workshops zorgen voor afwisseling in het programma.

Na deze opleiding kan je onmiddellijk aan de slag als zorgkundige op de arbeidsmarkt. De zorgsector kampt met een personeelstekort, waardoor deze opleiding een grote werkzekerheid biedt. Je behaalt ook het diploma secundair onderwijs, dat je toegang geeft tot alle opleidingen hoger onderwijs en tot de Se-n-se opleidingen binnen TSO.  Thuis- en bejaardenzorg is bovendien een goede basisopleiding om daarna Verpleegkunde te studeren!  

Verzorgende- Zorgkundige duaal

Naast de ‘gewone’ opleiding Thuis- en Bejaardenzorg, een opleiding waarin les- en stageweken elkaar afwisselen, kan je ook het duale traject volgen op IVV: Verzorgende- Zorgkundige duaal.
Dit betekent dat je als student twee dagen per week naar school gaat en drie dagen gaat werken. Het eerste deel van het schooljaar werk je 5 maanden in een woon-zorgcentrum, in het tweede deel ga je 4 maanden werken in de gezinszorg.In dit traject werk je als collega-in-opleiding, waarbij je enerzijds als een collega in het team opgenomen wordt, maar nog niet dezelfde verantwoordelijkheden krijgt gezien je nog in opleiding bent. De mentor op de werkvloer is, naast de trajectbegeleider en het leerkrachtenteam, een belangrijke schakel in deze opleiding. Het diploma dat je op het einde van het schooljaar kunt behalen, is evenwaardig aan een diploma uit het gewone traject Thuis- en Bejaardenzorg.Naast het feit dat je een leervergoeding krijgt, zijn er nog verschillende andere voordelen: je bouwt o.a. pensioenrechten, betaalde verlofdagen en recht op werkloosheidsuitkering op. Je kunt een studentenjob blijven uitoefenen én je kindergeld blijft behouden.
Voor meer informatie hierover verwijzen we je graag door naar het filmpje en de infodagen.

Extra informatie over de opleidingen vind je hier. (pdf)

Infomomenten

Ben je al telefonisch ingeschreven voor de opleiding en heb je nog vragen? Mail dan naar delphine.decherf@ivv-gent.be.

Lessentabel

Algemene Vorming
Godsdienst2u
PAV4u
Frans2u
LO2u
Expressie2u
Beroepsgerichte Vorming
Zorg en welzijn4u
(Ped)agogisch handelen4u
Indirecte Zorg2u
Masterclass2u
Stage12u
TOTAAL36u