Eerste graad B

Eerste graad

Eerste graad B

Welkom in de eerste graad B!

De stap van de basisschool naar een secundaire school is heel wat voor een twaalfjarige. Op IVV willen we deze overstap veilig en aangenaam begeleiden. Ons klein team van fijne leerkrachten helpt je daarbij en volgt jou en je klasgenoten zo goed mogelijk op. In je klas zitten maximaal 12 leerlingen.

Studeren in 1B?

Les volgen in 1B betekent dat je houdt van samenwerken en van praktische opdrachten maken. We verkennen de leerinhouden op een actieve manier onder begeleiding van de leerkracht. Op het einde van elk trimester wordt rond een thema gewerkt. De gewone lessen vallen op dat moment weg en we werken toe naar een eindproduct of toonmoment.
Tijdens deze projecten komen verschillende talenten aan bod zodat iedereen zich kan ontplooien tijdens deze heel fijne en leerrijke dagen.

Onder begeleiding van de leerkrachten zal je werken aan je zelfredzaamheid en gaat er veel aandacht naar je taalvaardigheid. Elke week krijg je een uurtje Taallab, waarin we op een speelse en actieve manier extra aandacht besteden aan het Nederlands. Zo zal je leren hoe je zelf (pittige) sprookjes schrijft, of mooie vertalingen maakt van je favoriete liedjes uit een andere taal.
Tijdens Verkenning verken je de verschillende studiedomeinen en bereid je je zo voor op het maken van toekomstige studiekeuzes. Daarnaast krijg je ook ondersteuning en lessen in ‘leren leren’ want bij onze lessen horen natuurlijk taken en toetsen.

Wat na 1B?

De basisoptie Maatschappij en welzijn 2B bereidt je voor op verschillende sociale studierichtingen binnen de A-finaliteit. Binnen deze basisoptie onderzoeken we maatschappelijke onderwerpen vanuit praktijkgerichte leersituaties van voeding, lifestyle, zorg en haarzorg. Je onderzoekt een gezonde levensstijl door gezonde gerechten te creëren en je denkt na over maatschappelijke uitdagingen zoals kledij en duurzaamheid. Zo wordt er bijvoorbeeld een hele outfit gecreëerd met restjes stof. Dit zijn maar enkele voorbeelden van de waaier aan opdrachten binnen deze fascinerende basisoptie. De basisoptie wordt opgedeeld in 3 lesuren lifestyle, 3 lesuren lichaamszorg en 4 lesuren voeding. 

De basisoptie Opstroomoptie 2B is een basisoptie waarbij de leerlingen ondergedompeld worden in Nederlands, Frans, wiskunde en geschiedenis. Soms gebeurt het dat je bij het ontdekken van je persoonlijke talenten en kwaliteiten in het eerste jaar merkt dat een richting in de dubbele finaliteit toch aangewezen is voor jou. Dan biedt de Opstroomoptie een oplossing. Je leert namelijk grotere leerstofgehelen te verwerken voor de algemene vakken. De leerkrachten helpen jou bij het leren leren en het ontplooien van jouw mogelijkheden en talenten zodat je de overstap naar een opleiding in de doorstroom- of dubbele finaliteit kan maken.

Bekijk hier ons krantje van de eerste graad.
Info over inschrijvingen vind je hier.

Infomomenten

30 november 2023 - 18u30 Infoavond
Registreer hier

Lessentabel

LesJaar 1BJaar 2B
Nederlands4u3u
Engels1u1u
Frans2u2u
Wiskunde4u3u
Maatschappelijke vorming3u2u
Lichamelijke opvoeding2u2u
Godsdienst2u2u
Artistieke vorming2u2u
Natuur en ruimte3u1u
Techniek4u2u
Specifiek gedeelte
--- Klasuur1u1u
--- Taallab1u1u
--- ICT1u
--- Verkenning2u
Basisoptie Maatschappij & Welzijn
--- lichaamszorg3u
--- lifestyle3u
--- voeding4u
Basisoptie Opstroomoptie
--- Nederlands4u
--- Wiskunde3u
--- Frans2u
--- Geschiedenis1u
TOTAAL32u32u