Projecten

Inspiratienamiddag ouderenzorg

Op maandag 22 oktober 2018 organiseerden studenten en docenten verpleegkunde samen een inspiratienamiddag rond ouderenzorg. Enkele sfeerbeelden!

Start2Nurse@Ronse: combineer werken en studeren!

Ken je dat gevoel: je wil verpleegkundige worden, maar het moment om aan een opleiding te beginnen is er nog nooit gekomen?
Dan is Start2Nurse@Ronse precies wat jij zoekt: vanaf 1 februari 2018 bieden wij dit nieuwe traject aan waarbij je werken en studeren combineert!
Een nieuwe manier om de opleiding HBO Verpleegkunde te volgen, exclusief in Ronse.
Het is een volwaardige leerweg om het diploma van gegradueerde in de verpleegkunde te behalen.

IVV wordt EPAS school

December 2017

Op dinsdagavond 28/11 vond het politiek debat over de Europese Unie plaats in onze school.
Junior Ambassador Nergiz Elcin (7 Kinderzorg Duaal Leren) zet de avond goed in met een leuke Kahoot-quiz over de Europese Unie.

    

Lees meer

 

Start2Work

Het project Start2Work brengt laatstejaarsstudenten nóg een stapje dichter bij de werkvloer: in groep nemen ze een volledige verpleegafdeling van binnen een woon-zorgcentrum of een algemeen ziekenhuis over.
Met dit innovatief project willen we de studenten verpleegkunde een realistisch beeld geven van het beroep en ze nog beter klaarstomen voor de werkvloer.

Lees meer

 

 

Rwanda

Het Project Rwanda is een schoolproject waarbij studenten en pas afgestudeerden de kans krijgen om kennis te maken met de gezondheidszorg in Rwanda. Meer specifiek in het Universitair Ziekenhuis van Kigali en het psychiatrisch centrum in Ndera. Dit project werd de eerste keer in 1983 georganiseerd en om de twee jaar herhaald omdat dit project zo verrijkend bleek te zijn. Tijdens de vakantiemaanden vertrekken studenten en docenten op vrijwillige basis naar Rwanda om er te gaan werken. Het samen leven en werken met de Rwandese gezondheidswerkers geeft een onvergetelijke indruk.

Lees meer