Projecten

IVV wordt EPAS school

Al een hele tijd hangt op de Franse Koer een groot zeil van het Europees Parlement, met de Europese vlag erbij. Daarmee willen we aantonen dat onze school stappen zette om een European Parliament Ambassador School (EPAS) te worden.
Dinsdag 12 juni ontvingen we het bericht: “Jullie zijn nu officieel een EPAS-school en jullie worden verwacht op de officiële ceremonie in Brussel”.

Op 23 juni 2017 was het zover! De ceremonie voor EPAS-certificatie vond  vrijdag 23 juni 2017 van 15.30 uur tot 17.30 uur in het Parlamentarium plaats.
Twee leerlingen van IVV mochten in het Parlementarium een EPAS- ‘plaquette’ voor de school in ontvangst nemen, daarnaast kregen de leerlingen ook elk een EPAS-certificaat op hun naam. Zij kregen de plaquette en de certificaten uit handen van Gents Europarlementslid Helga Stevens. De leerlingen hebben op hun beurt de ‘plaquette’ op dinsdag 27 juni, op de dag van hun proclamatie, overhandigd aan de directie.

Joyce Van de Rostyne en Stéphanie Vereecke uit 7KZB, fier met de EPAS-plaquette!

Lees meer

 

Start2Work

Het project Start2Work brengt laatstejaarsstudenten nóg een stapje dichter bij de werkvloer: in groep nemen ze een volledige verpleegafdeling van binnen een woon-zorgcentrum of een algemeen ziekenhuis over.
Met dit innovatief project willen we de studenten verpleegkunde een realistisch beeld geven van het beroep en ze nog beter klaarstomen voor de werkvloer.

Lees meer

 

 

Rwanda

Het Project Rwanda is een schoolproject waarbij studenten en pas afgestudeerden de kans krijgen om kennis te maken met de gezondheidszorg in Rwanda. Meer specifiek in het Universitair Ziekenhuis van Kigali en het psychiatrisch centrum in Ndera. Dit project werd de eerste keer in 1983 georganiseerd en om de twee jaar herhaald omdat dit project zo verrijkend bleek te zijn. Tijdens de vakantiemaanden vertrekken studenten en docenten op vrijwillige basis naar Rwanda om er te gaan werken. Het samen leven en werken met de Rwandese gezondheidswerkers geeft een onvergetelijke indruk.

Lees meer