Opleiding in de kijker

LEEFGROEPENWERKING

Heb je al een diploma secundair onderwijs en wil je snel aan de slag als opvoeder of begeleider? Dan is Leefgroepenwerking iets voor jou! In deze gespecialiseerde Se-n-Se-opleiding (secundair na secundair) behaal je in één jaar het certificaat Leefgroepenwerking, waarmee je aan de slag kan als gekwalificeerd opvoed(st)er.

In de lessen maak je kennis met het werkveld, de verschillende doelgroepen en een moderne visie om te werken met kinderen en volwassenen met een beperking. Je leert groepen begeleiden en verkent hierbij je eigen sterktes. Ook je creativiteit en expressieve vaardigheden worden verder ontwikkeld.
Dat alles gebeurt niet alleen in de klas. Tijdens deze opleiding loop je ook veertien weken stage in de jeugd- en gehandicaptensector, waardoor je al je verworven kennis meteen kan toepassen. Projectdagen, getuigenissen en werkbezoeken vullen het praktische luik van de opleiding aan.

Deze opleiding is dus ideaal voor sociale en meevoelende studenten die zich in de zorg voor personen met een beperking willen inzetten. Zowel voor wie onmiddellijk aan het werk wil als voor wie wil verder studeren in de sociaal–agogische sector is Leefgroepenwerking een goede keuze.

Instapdata
1 september en 1 februari